Kära dagbok.

Dagen före Hangö.

Publicerad 2012-12-27 17:10:00 i Allmänt

Hangö. Långt borta. Några dagar. Många dagar. Midvinterveckan. Imorgon.
 
Idag har jag slirat runt på halkbanan. Sen var det tänkt att jag skulle på mellandagsrea, men näjj syöta öde vad mycket folk som skulle trängas, knuffas och stå i kö! Och en trött Emilia till det, inte så bra kombination. Men jag fyndade faktiskt 2 grejjer på min extremt korta stund i hysterin.
Men, i alla fall, gott nytt år, kära bloggläsare! Kommer ju inte att skriva på en vecka nu, synd för er.

Tjugofemte.

Publicerad 2012-12-25 16:58:44 i Allmänt

Här kommer en bild från igårkväll när morfar och kusin Tilda dansar med tomten.
Idag är det 25 december och då brukar man vara på Salem och dansa på Sång i Julnatten. Men i år nöjer jag mig med att fara dit och lyssna och titta. Och möjligtvis sjunga med i julsångerna. Alltså julsånger är nog något av det bästa, min favorit för tillfället är Härlig Är Jorden. Som vi för övrigt traditionsenligt sjöng 4-stämmigt igår runt middagsbordet innan vi började äta. 

Till Heidi!

Publicerad 2012-12-23 11:41:01 i Allmänt

Idag fyller denna damen 18 år!
Grattiiis!! :D
Vad man har många fina och minnen med dig. Till exempel dessa:
Hoppas du får en fin födelsedag och många julklappar imorgon!
 

Fredag.

Publicerad 2012-12-21 21:18:31 i Allmänt

Ååh, vad skönt att inte behöva jobba mera! Är helt slut efter denna vecka. Har sjungit på De Vackraste Julsångerna i Övermark ikväll, det var kuul! 
Känns som att bloggen skulle behöva lite jullov, men jag vet inte.
God Jul i alla fall!

Älg.

Publicerad 2012-12-19 19:34:01 i Allmänt

Tänkte visa upp min pepparkaks-älg som jag har gjort ikväll. Nej, den har inte tappat ett horn, den ska va så.
Och så blev den lite fetare när den var gräddad.

Mycket.

Publicerad 2012-12-17 18:52:45 i Allmänt

Haha. Jag råkade fara till Oravais och sjunga med kören fast jag inte riiktigt var frisk. Trött och vinglig men skitsamma! Det var roligt. Och absolut värt det!
Jag tänkte att jag absolut inte skulle skriva något om att det är mycket på gång nu innan jul, men jaa, det är massor!! Jag avstår dock från att räkna upp allt här. Med tanke på er.
Istället tycker jag att vi kan glädjas över att det kommer bli en vit jul, sådär som på alla julkort!! Jee!
 

-

Publicerad 2012-12-15 16:20:00 i Allmänt

Typiskt att man skulle bli sjuk nu sådär passligt till Evangelicums julkonserter som är ett måste för att julstämningen ska infinna sig... Jag tänker i alla fall släpa mitt febriga jag till Övermark för att lyssna. Och så missar man julfesten också, som brukar träna skrattmusklerna ganska mycket.

Trettonde december.

Publicerad 2012-12-13 19:53:45 i Allmänt

Idag har jag varit Lucia. Jag började fundera på när jag senast var det, och kom fram till att det måste ha varit när jag var sådär 4 år??
 

Work.

Publicerad 2012-12-12 14:42:46 i Allmänt

Har återupptagit min karriär som kassatant! Det var kul, och så var det lite "somrigt" att vara på K-hallen igen. Nu behöver jag dock inte ha dåligt samvete för alla julklappar jag köpte åt mig själv igår.

Vasa.

Publicerad 2012-12-11 18:10:00 i Allmänt

Jee, hemtenten är inskickad och nu är det jullov från mina universitetsstudier. Idag har jag varit i Vasa och handlat julklappar, mest åt mig själv...
Halsband och örhängen.
Dagens höjdpunkt var på Gina Tricot när dom spelade en grymt bra låt som jag aldrig hört förr. Dock vägrar den fungera på youtube, men den heter ASAP, Miss Li och Lena.
 

Andra advent.

Publicerad 2012-12-09 17:00:00 i Allmänt

Jaah, ööm jag sa att jag hade tagit lite bilder på min resa to Turku och Helsinki. Jag tar tydligen bilder på väldigt random saker. Här kommer dom.
Karta över Åbo när vi kollade busstider på internet.
Vår måltid i Simones, Joss å Nannas lägenhet... Nudlar och kyckling, redbull och Pepsi.
Och min vackra teckning av First Aid Kit.
Sedan tog jag kanske några bilder med min gamla kamera, men jag har såklart sladden till datorn i Jeppis... Så, ja. Det var det. 
Nu ska jag skriva hemtent, jee...

Just sing little darling, sing with me.

Publicerad 2012-12-08 11:14:00 i Allmänt

Jaha. Mycket har hänt sedan sist. För tillfället befinner jag mig hemma i Norrnäs. Men inte länge till. För jag ska iväg och sjunga gospel hela eftermiddagen och kvällen. Ska bli trevligt! Men för att vara ärlig så skulle det nog ha varit skönt att stanna hemma och ta det lugnt idag. Efter några fin-fina dagar i Åbo och Helsingfors. Och jag tog faktiskt nåågra bilder, som kanske kommer upp på bloggen så småningom.
Det var då dessa fantastiska damer som vi var och lyssnade på. Det tål att upprepas, för dom var jättebra.

Åbo.

Publicerad 2012-12-05 22:58:05 i Allmänt

Tjenare. Nu sitter jag i Sandras lägenhet i Åbo. Mysigt. Har åkt buss halva dagen, käkat på Subway, kört runt lite i stan, varit med på en trumpetlektion, handlat och lagat tacos. Kollat julkalendern och pratat. En helt intressant dag med andra ord.
Imorgon blir det Helsingfors och First Aid Kit.
Jee!

Nostalgi.

Publicerad 2012-12-04 21:51:53 i Allmänt

Hemma i Norrnäs nudå igen. Efter lite julfester och tentskrivningar. Jag hittade en gammal melodifestivalskiva häromdagen. Där hittade jag denhär låten. Så bäst.
Gammal bild.

I'm driving home for Christmas.

Publicerad 2012-12-03 20:58:40 i Allmänt

Jag är nog den aktivaste fotografen på hela planeten. Men här kommer i alla fall en suddig bild från vår lilla Julfest på BI.
Imorgon är då allra sista skoldagen i BI-huset. Sen flyttar vi till Campus.
 

Blue Christmas.

Publicerad 2012-12-02 22:52:21 i Allmänt

Tjeenare.
Idag har jag mest övat julsånger och på kvällen uppträdde jag och brorsan på allsång på Norrnäs lokalen. Det var väl trevligt. Denna vecka kommer att bli stressig, mycket hit och dit, Närpes, Jeppis, Närpes, Åbo, Helsingfors, Åbo, Närpes, Vasa, Närpes. 
Mycket att planera nuförtiden, med tåg- och busstidtabeller, julfestprogram och sånger som ska väljas och övas. Men vetcha he gar bra. I motsats till tentläsning. Men skit samma. Jag är så trött på alla pedagoger, filantroposofer, ideologer, filosofer, nyhumanister, herbartister, och alla andra -ister man tydligen måste kunna för att bli dagistant. "Nej, Pelle, du får inte slå Lisa, enligt herbartianismen måste du nu stå i skavrån 2 minuter!"...
Hoppas ni hade en fin 1:a advent!

Home, sweet home.

Publicerad 2012-12-01 16:07:03 i Allmänt

Sitter hemma i ett lite kallt hus med brasan sprakande och läser didaktik. För jag har visst tid att läsa, jag bara stressar upp mig när det finns för mycket som ska göras. Alltid. Tre veckor sen jag var hemma senast. Lillajul är ju mysigt, och snart ska jag se första avsnittet av  svt:s julkalender.

-

Publicerad 2012-12-01 09:28:13 i Allmänt

Godmorgon. Igår var det lite glöggkväll hos Sandra. Sen cyklade jag hem i polarvinden. Sen kunde jag inte sova för att jag var så stressad över alla skolgrejer som ska göras. Så istället för att oroa mig så läste jag 60 sidor om språklig medvetenhet och skrev en 2-sidig inlämningsuppgift. 
Glad lillajul alla!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela