Kära dagbok.

Tjugonio.

Publicerad 2013-05-29 17:20:45 i Allmänt

Måste meddela studiebloggen att jag nu ska få klart den sista men absolut jobbigaste skoluppgiften. Idag haver jag emellertid varit till Vasa med mor och broder. Jag vara väldigt pank men fick hem ett par sandaler och en tröja. Sen var vi till fina Replot och fikade med släkten och några hundar.
En dag var jag på picknick med Mimmi och lite annat folk i Vasa. Vi fotade björkar.

I thought I packed it all but I forgot my heart.

Publicerad 2013-05-27 12:01:00 i Allmänt

Jag har helt tappat lusten att blogga. Bilderna lämnar i kameran och när jag tänker skriva ett inlägg blir det bara skit. Som nu till exempel. Men denna gång ska jag inte radera. Här kommer en låt. Jag ska skriva klart den nästsista inlämningsuppgiften idag. Det går sådär. Och jag vet att ingen riktigt bryr sig om mina tråk-studier, men vad annat ska man skriva om.
 
Här kommer en bild från sista kvällen i Jakobstad.
Nej, nu har jag skrivit och raderat och skrivit igen tillräckligt för denna gång. Vi ses någon gång. Mera bilder på blommor väntar.
Puss.

Trädgårdsland.

Publicerad 2013-05-22 20:23:15 i Allmänt

Nu är jag hemma. Så skönt! Har grejat i trädgårdslandet och solat på terassen. Min glasbalkong i Jakobstad får nog gå och gömma sig. Stor terass, stor gräsmatta att springa på, jord att gräva i. Så ska det vara. Sedan så har jag börjat sommarjobba. Man hinner knappt flytta hem så ska man jobba. Men roligt det också. Fridskär it is. Blev riktigt ivrig på att börja röja upp i städskrubbarna och ränsa grusgångar. Ja just! Jag var ju på en fin konsert i morse.  En sån som man blev glad av. Och så träffade jag Kerstin, jee! Nu ska jag se på tv. Jag har ingen tv i Jakobstad. Men nu är jag i Norrnäs och jag är glad!
Gardin i mitt fina stora rum.

Sista dagen i Jakobstad.

Publicerad 2013-05-21 21:50:38 i Allmänt

Av någon anledning tycker jag inte om att säga Jeppis. Men jag säger det ändå. Ska sluta med det. Från och med nu: Jakobstad. Det känns lite knasigt att äta för mycket glass bara för att man ska stänga av frysen. Men inte kan man ju slänga glass. Det ska bli skönt att bo på landet igen. Med skogsvägar och traktorer. Inga trafikljus och caféer. Och jobba ska jag göra direkt jag kommer hem. Fast först ska jag på konsert. Idag har jag shoppat i Jakobstad. Fjuttig stad att shoppa i tycker jag. Typ två butiker (nåjaa, några fler, men inte många...). Ätit glass med Liisa (blev visst mycket glass idag). Och så var jag på en riktigt bra ungdomssamling också. Nu ska jag packa färdigt.
Snaaart är jag hemma i Norrnäs igen!
Bild från facebook.
 

Vitsippa.

Publicerad 2013-05-19 23:44:43 i Allmänt

Hej alla! De senaste dagarna har jag ägnat mig åt inspirationsdagar inför sommarens barnläger, ishockeykollande med vänner, och så har jag solat. Sedan har jag tänkt på att jag borde få färdigt alla inlämningsuppgifter före onsdag, men jag har inte kommit så mycket längre än så. Jag borde börja packa också. Men, inte har jag väl brottom någonstans. Det är ju sommarlov!

I did it!

Publicerad 2013-05-16 20:44:15 i Allmänt

Iiih! Vilken känsla! Sista föreläsningen på BI för i år!! Och det var inte ens en föreläsning utan en miniolympiad för förskolebarn på idrottsplanen. Det var jätteroligt och nu är det sommarlov! Har haft jätteroligt med klasskompisarna den senaste veckan, vi har solat, lagat middag ilag och bara slappat. Kommer sakna dem i sommar. Och dagen blev ju inte värre av att se massa sådana här på torget när man spatserade förbi.
Och en låt för att fresta er som ännu måste stiga upp tidigt och gå till skolan.

And why are you smiling all the way home?

Publicerad 2013-05-14 20:57:05 i Allmänt

Ledig dag. Varm dag. Har packat upp och städat. Pluggat. Sedan for jag och hjälpte Freya att flytta. Hon har hittat en ny lägenhet med fint golv. Jag gillar fina golv. Vi var ganska så färdiga när vi hade flyttat alla lådor... Ikväll var det ungdomssamling på Station 1 och lite folk. Men det var trevligt. Kommer sakna dessa tisdagskvällar under sommaren.
Här är ett träd.

Glass.

Publicerad 2013-05-13 17:51:50 i Allmänt

Då har man sett lite av Ryssland då. Har haft en fin resa med kören, skulle absolut göra om den om det gick!  För en gångs skull fotade jag inte bara med telefonen, utan med min maffiga digitalkamera, så jag hoppas på lite bättre bilder i alla fall. Dock orkar jag inte fixa dom nu.
Kan ju berätta att det var aningen somrigare, grönare och varmare i St. Petersburg och Keltto än här.
Nu ska jag gå ut på balkongen och sola. För jag ska bli brun. Nånää jag blir väl aldrig brun, men man kan ju låtsas.
Årets andra bollaglass. Polka e gott.

Fullt upp.

Publicerad 2013-05-08 13:30:41 i Allmänt

Jahej bloggen! Jag fyllde ju 20 för nån vecka sedan, och jag fick nästan bara tråkiga användbara presenter som en elvisp, startkablar, en resväska och en underlig skruvmojäng till bilen. Visst är det bra att få sånt som man behöver men jag skulle helst av allt ha velat ha följande:
Detta har jag sagt förr, men jag vill ha en sån!
Gamla  lp-skivor, t.ex. med Elvis. Eller vad som helst, bara för att skivorna är så snygga.
Fungerande eller icke-fungerande skrotbil.
Tupla.Det fick jag faktiskt. Skulle också passa med typ mintchoklad eller polkagrisar.
Blomma.
Gamla burkar och annat skräp att dekorera lägenheten med.
Men nu är det ju för sent att tänka på födelsedagspresenter... Istället borde jag tänka på att börja packa, snart bär det av österut!

Fyra.

Publicerad 2013-05-06 19:53:47 i Allmänt

Lampa.
Jag ska införskaffa ett dikthäfte. Ett litet fint häfte. Inte för att jag skriver mycket dikter, men man kan väl alltid börja. Min  farmor läste upp några dikter för mig om när jag och mina syskon var små. Sånt ska jag också göra sen när jag är gammal. Fast egentligen har jag ju dikter i mina sångtexter, men dom är  ju på engelska... Och det är inte riktigt samma sak. Sånger på engelska, dikter på svenska.

Here comes the sun.

Publicerad 2013-05-05 18:49:00 i Allmänt

Om man riktigt vill så kan man inbilla sig att det är sommar. Fåglarna kvittrar. När jag stod och diskade fick jag jättevarmt då solen lyste in genom fönstret. Och nu ska jag gå ut på min balkong och plugga en stund. Kvällssol! 
 

God morgon söndag.

Publicerad 2013-05-05 11:14:08 i Allmänt

Planer som ändras. Spontanfärd till Kokkola helt själv. Och jag körde inte ens vilse. Crosspoint var coolt. En stor kyrka full med folk. Hem till Jeppis igen, och ut med klasskompisarna,  Netti, hockey, fin kväll.
 

Lazy day.

Publicerad 2013-05-02 21:27:16 i Allmänt

Först klagar man på att man har alltför mycket att göra, sen blir man ledig och får absolut ingenting gjort. Och sen får man dåligt samvete för att man bara latar sig. Men klart man måste få lata sig när man annars är i full gång. Tycker jag. Jag var just på en skön promenad. Det är ljust halv 10 på kvällen nu. Jag gillar.
 

Vår.

Publicerad 2013-05-01 15:11:51 i Allmänt

Igår var en fin dag, Efter skolan bar det iväg till Kronoby för att sjunga med kören. Efteråt var det program för ungdomarna och vi hade en tävling med bl.a. "gissa vilken låt google har översatt"... Mycket roande. Sedan for alla hem. Men jag fortsatte kvällen med Nilla och Simon. Angenämt.
Jo.
Hoppas ni har en trevlig första maj!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela