Kära dagbok.

Våren.

Publicerad 2013-03-31 20:29:59 i Allmänt

Har varit på påskläger.
Vill tillbaka på påskläger.
Det var nog några väldigt bra dagar.
Väldigt fina människor.
Kul.
Guult.
Internskämt som jag skriver på bloggen fast det bara är jag som fattar dom.
Men, ni vet, sånt som man kan sitta och flina åt bara för att man tänker på det.
Och utsikten från klipporna ut över isen när solen går ner.
Jaa.
Hoppas att ni också har ett skönt påsklov.

Onsdagklockansju.

Publicerad 2013-03-27 17:58:38 i Allmänt

Här var de knapert med uppdateringar på sistone. Har ingenting att skriva om, bara typ skolan, vårpromenader och gitarrer. Imorgon far jag iväg på påskläger när alla andra far på EC... Men det ska nog bli kul ändå. Så nu har jag packat och bakat muffins till caféet. Men, ha en trevlig påsk alla. Ät mycket choklad.

Närpes i mitt hjärta.

Publicerad 2013-03-24 16:04:53 i Allmänt

Hur skönt är det inte att vara hemma! Ett stort plus är att det finns ett piano här. Och skogsvägar och marknad i UF-lokalen. Men snart bär det av norrut igen. Har ni förresten läst om att BI kanske ska flytta till Vasa? Det skulle ju vara alldeles förträffligt.
Gammalt piano a la google. Vackert.

Lördag?

Publicerad 2013-03-21 11:07:43 i Allmänt

Plötsligt tog alla inlämningsuppgifter slut och nu vet man inte vad man ska göra riktigt... Denna vecka har vi endast haft 3 teaterföreställningar och varit lediga nästan hela tiden. Och det är ju skönt. Ikväll har vi sista föreställningen.
Här kommer en bild från tisdagen när Saade spelade i Campus. Jag trooor att han syns lite där. Någonstans.
Och här kommer en bild på en stråkorkester från igår då jag var på en fin konsert i Schaumansalen. Ny och fin sal, bra musik.

Campusinvigning.

Publicerad 2013-03-19 20:18:00 i Allmänt

Idag har vi haft två teaterföreställningar på skolan. Helt roligt, och allt flippas när vi var lediga... Och sen så smög vi oss in på Eric Saades konsert (men blev utslängda...) och jag kan konstatera att han var lika dålig som jag trodde. Nu har jag flytt från Jeppis och sitter i Nykarleby.
Och vad glad man kan bli när någon säger att ens musik påminner om farmors tapeter!! Fick ett mail om artistprojektet igår och blev super taggad. Och förväntansfull. Kan bli kul dethär!

20.

Publicerad 2013-03-17 19:43:17 i Allmänt

Igår firade vi Nilla. Först åt vi tårta och sen for vi till Melody. Och så hann vi måla riddarborgar också.
Idag har solen lyst och jag har gått runt halva Jeppis ungefär. 

Låtskrivare.

Publicerad 2013-03-14 16:42:44 i Allmänt

Hej, det här känns ju lite skrämmande men nu har jag två låtar på youtube! Här och här.
I skolan är det fullt upp med dramaprojekt och korridorerna är fyllda med magiska ängar, vattenbäckar och elefanter. Och massor med troll. Och fast det är kallt där ute känns det lite som vår i alla fall. Med solen och fåglarna.

Värme.

Publicerad 2013-03-12 20:43:28 i Allmänt

Åh, vilken fin ungdomssamling vi hade ikväll. Lovsång, en mysig tant som berättade om Johnny Cash och bjöd på hallonhjärtan och dessutom var väldigt vis.
Jag vill bara vakna upp ur denna dvala som jag har befunnit mig i ett tag nu. Jag vill hitta kreativiteten, det vackra, det roliga, dom små sakerna som gör vardagen finare. Som tulpaner till exempel.

Många ställen.

Publicerad 2013-03-10 18:50:57 i Allmänt

Nu har jag haft en liten internetstrejk på några dagar. För jag har varit på vift i Nykarleby, Vasa, Närpes och mera Vasa, och jag har helt enkelt inte hunnit anstränga mig för att komma åt en dator. Har haft en väldigt trevlig helg måste jag säga, med spontant besök hos Heidi och Ellen, en Vasa-dag innehållande bl.a. café med Sara och ungdomsmöte på Sion, en kördag med Evangelicum (och jättesköna afrikasånger!), besök till Närpes med kören+Mimmis och Karolinas finfina födelsedagsfest, hem till Norrnäs fram och tillbaka och sen mera körsjungande i Vasa. Så nu vet ni var jag befunnit mig dessa dagar.

Musikgrejs.

Publicerad 2013-03-06 19:14:49 i Allmänt

För er som inte vet kan jag ju berätta att jag har blivit indragen i ett projekt av Sandra. Projektet går ut på att Sandra och hennes klasskompisar ska öva sig på marknadsföring och bokning av artister. Och nu blev jag plötsligt deras kund! Som artist då. Och så ska jag fara till Åbo på spelningar och spela egna låtar. Och så ska vi göra en artistprofil för marknadsföring och allt möjligt också. Jaa, får se vad detta blir till!
Idag då, så talade jag med en från projektet, som ställde massa svåra frågor. Jag svarade jag vet inte på typ över hälften, ehh... Men spännande i alla fall! Kul med lite musik. 

Tröttheten.

Publicerad 2013-03-05 19:12:04 i Allmänt

Gröna ängar sommarskratt obekymmersamt soligt roligt ögon havsluft och fiskmåsar metspö goda vänner smala grusvägar hängmatta gräsklippardoft spela under en ek klättra upp i träd bygga kojor söka myror och fånga fjärilar citronfjäril sorgmantel spontant inte planera bara vara skogsdunge bäckar glass flugor damm och myggor som svalorna tar...

Hej, idag gratulerar vi alla födelsedagsbarn.

Publicerad 2013-03-05 15:55:00 i Allmänt

Paljon onnea.
Happy birthday.
Grattis.
Här kommer en nallebjörn.
Jag är så bra på att missa födelsedagar. Och jag försöker undvika det superpersonliga facebook-grattiset. Så jag vet inte riktigt. Men idag fyller Karolina. Grattis grattis! Personligt blogg-grattis. Kanske jag ska bryta min trend och påbörja min grattapåfacebookkarriär. Jå.

Citronmuffins.

Publicerad 2013-03-04 19:01:19 i Allmänt

Man kan ju inbilla sig att man är nöjd och att man tycker om att skriva långa inlämningsuppgifter och att jag aldrig önskar att jag satt någon annanstans än här. Och ignorera att jag egentligen inte vill gå på denna utbildning, att jag saknar motiverade studiekompisar, och ibland undra hur det skulle vara med en roommate. Nu menar jag inte att det är dåligt här, men, det skulle kunna vara bättre. Det är inte precis såhär jag vill ha det. Jag vill inte bli dagistant, såå varför går jag på denhär utbildningen igen? Att jag slösar bort tiden tror jag inte, jag har lärt mig otroligt mycket här i Jakobstad, men jag tror att jag skulle ha kunnat göra mycket annat också. Ska jag då fortsätta bo i denhär staden som jag nu börjar få läidon av, eller ska jag avbryta dessa studier som jag kämpat med i snart ett år? Det är ju inte så att jag inte alls tycker att studierna är intressanta, men det känns som att de inte leder någonstans. Det känns som att jag himlar med ögonen och tänker "joo, alla andra men inte jag", varje gång någon föreläsare säger att "sen när ni jobbar på dagis resten av livet"...
 
Ska man lyssna på mamma som säger att det vore bäst att gå klart denna utbildning och sedan söka sig till något annat man vill studera? För det är bara bra med en utbildning och grund att stå på. Men om jag ändå inte tänker jobba inom denna branch annat än kanske något år, och jag tror inte att det är så svårt at få jobb på dagis utan utbildning, så är det då inte vettigare att börja studera och sikta på det jag verkligen kan tänka mig att jobba med i framtiden? Problemet har ju länge varit att jag inte vetat vad det är jag vill göra, men nu tror jag att jag börjar få det klart för mig. Eller inte alls. I alla fall vet jag att jag inte vill bli det jag utbildar mig till nu. Och då skulle det väl enligt logiken vara passande att byta bana?
 
Men tre år är ju ändå inte så mycket. Snart bara två. Men tänk på all energi och allt arbete som ska läggas ner. All stress och alla timmar. Är det värt det? Jag tror ändå att det i slutändan inte kommer att spela så stor roll vad jag väljer. Två år hit eller dit, vad gör det om hundra år när allting kommer kring...
Nu ska jag sluta grubbla och äta en citronmuffins istället.

Andra mars.

Publicerad 2013-03-02 18:02:25 i Allmänt

Jag kom just hem från en mycket avslappnande, rolig, skön och behövlig vecka i fjällen. Av alla lov var nog detta det bästa på länge. För det enda man har gjort, och inte behövt göra mera, är att stiga upp, äta frukost, ta sig till backen, åka, pausa, äta, åka, eller bara slappa och njuta av solen, fara till stugan, äta, lösa korsord eller spela kort, bada bastu, ligga och stirra i taket, leka kurragömma, pulka, vandra i månskenet...
Och nu är det mars och vår och snart kommer sommaren!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela