Kära dagbok.

Åhå.

Publicerad 2013-08-27 22:21:20 i Allmänt

Oj! Plötsligt ringer en och sägen att jag fått jobb! Och att jag får börja genast! Typ om 1 och en halv timme! Jaanå he! Bara ti far! Utropstecken!
Nu känns det som att jag har tusen saker att hålla koll på och göra, men det gör väl inget. Som att öva massa låtar med Liisa, det är ju roligt! Och så ska jag börja skolan på måndag. Jee! Det blir nog bra det. 
Liisa har det lyxigt som får spela flygel varje dag.
 
 
Hejhej från en yr men taggad nybliven kassa-tant!

27 veckor...

Publicerad 2013-08-26 16:23:44 i Allmänt

Tyckte att jag skulle prova något nytt i matlagningsväg. Det blev soyasås. Får se vad det är för något.
Sådär annars är jag smått trött på arbetsintervjuer och väntan på att jag ska få jobb. Om en vecka börjar skolan. Fick mail från Texas igår och det slog mig att jag ska jobba med professionella musiker i vår. Hjälp. Och så tänkte jag att jag tar nästan vad som helst för skitjobb bara jag får fara. Började tvivla på att jag alls ska åka när jag inte hörde därifrån på länge. Men nu! Kan det inte vara gå 27 veckor så att jag får sätta mig på flyget!

Vad ska jag göra, vad ska jag göra.

Publicerad 2013-08-25 11:11:22 i Allmänt

Var en sväng till Juthbacka marknaden i fredags. Där var det mycket skrot och mycket människor, och jag fyndade två nya gamla tallrikar till min samling.
Igår kollade jag i arbis kurshäfte om jag skulle hitta någon passlig kurs att gå och hittade denna:
Jag hittade också några vettiga kurser som Första hjälpen, Tecken som stöd, Fördjupad pianokurs, Scenpraktik för sångare och instrumentalister, Swingfredagar med Lindy Hop, Jive och Fusku, Parkour för äldre ungdomar och vuxna, Introduktion till expressiv konstterapi... Nu återstår bara att välja vilken man ska vara med på. Helst alla.

Sommar slut.

Publicerad 2013-08-24 11:00:43 i Allmänt

Känns som höst nu. Och det känns bra. Har jobbat på ett dagis denna vecka, jag skulle kunna fortsätta med det. Istället har jag flyttat tillbaka till Jakobstad. Ska städa upp i lägenheten, inhandla nödvändigheter och packa upp alla grejor.
Google-gunga får representera dagisvistelsen.

But the fire went wild.

Publicerad 2013-08-18 19:54:55 i Allmänt

Blev lite inspirerad att inreda plötsligt. Såhär skulle det bli.
Röda pinnstolar, indianstil, mörka och stora mönster, blåa gamla och slitna byråer och lite grävling.
 
 

Maybe I'll meet you tomorrow.

Publicerad 2013-08-18 18:38:24 i Allmänt

Det börjar kännas som att detta håller på att bli en musikblogg. Men oroa er inte, jag kommer nog att skriva om blommor och psykologi i framtiden också. Men här kommer lite bilder på de senaste musikgrejerna jag varit med på. 
Garden party vid Sion i Vasa. Det var roligt, fick träffa fina människor och så var det jätteroligt att spela. Och dessa på bilden var jätteduktiga.
I tisdags hade vi Texasgäster i Närpes. Jag fick sitta backstages och dricka te med Penny och Katy.
Och igår hade de en workshop på Klippan. Jag är nog inte riktigt lika bra på att spela gitarr som dom...
Och på kvällen var det American bluegrass gospel night. Många bra band spelade. Bäst var han som spelade Johnny Cash. Bara bäst. Spelade bl.a. denna.
Och nu ska jag börja välja repertoar till onsdag när jag ska spela på Café Albert. Be there!
 

Who knows.

Publicerad 2013-08-15 19:15:00 i Allmänt

Åååh, vad det är frustrerande att inte veta vad man gör om 2 och en halv vecka. Sitter jag i kassan någonstans? Städar kontor? Delar ut post eller sitter på ett bibliotek? Dagis? Eller ska jag börja skolan igen?
 
Den som lever får se.
 
My Feed

Dagis, fönstertvätt och pizza.

Publicerad 2013-08-14 21:58:17 i Allmänt

Kommer sakna mitt sommarjobb i höst! Alla människor och allt golvskuras. Nejmen, det är nog ett riktigt trevligt jobb, bara man skulle inse det någon gång.
Idag hade vi "sista måltiden" innan gänget splittras ut över världen igen. Fast det var inte hela gänget, synd.
Såhär såg vi ut ifjol.

Wherever I may be.

Publicerad 2013-08-12 21:59:00 i Allmänt

Skrev just klart en låt som jag ska spela imorgon. Så om ni vill höra ny, fräsh musik... Höhh, jo. Kände också av lite prestationsångest över att jag ska spela på en lite större (?) tillställning och som förband åt ett amerikanskt band. Shit, liksom! Det kommer ju inte att gå bra, alls...
 
Men sen kom jag på att man kan prata med Gud, och det är ju han som fört mig dit, han som tänkt sig att jag ska spela. Så då ber jag bara att han ska göra så att allt fixar sig. Det är ändå till  hans ära. Och så vet jag ju att hur mycket det än skiter sig så tycker han att jag är bäst. Som en pappa som är überstolt över sin dotter.
 
 

The Purple Hulls.

Publicerad 2013-08-11 20:14:38 i Allmänt

Det känns nästan som att jag är ute på turné. Har redan hunnit spela i Närpes, på Korpo och i Vasa i augusti. Och mer ska det bli. På tisdag kommer The Purple Hulls från Texas att spela på Frank Mangs Center i Närpes, och då har jag fått äran att vara förband. Så då tycker jag att alla ska komma och lyssna. Om ni inte har passligt på tisdag så spelar dom också på Klippan på lördag. Tror att det kommer bli jättebra! En låt.

He pa he.

Publicerad 2013-08-11 13:08:33 i Allmänt

Då satt man i sin lägenhet i Jakobstad igen då. Måste erkänna att det känns ganska skönt att vara tillbaka här. Igår var jag till Terjärv på missionsfest. Sjunga med kören, sitta i gräset utanför kyrkan med fina människor, spela volleyboll, stå i dörröppningen till kyrkan och sjunga Stilla Natt för människorna som passerade. Helt bra dag med andra ord.

Åså na bilder.

Publicerad 2013-08-10 09:05:19 i Allmänt

Ja, här kommer lite bilder från de senaste dagarna. 
Buss från Närpes torsdag morgon.
Där vi skulle spela.
Antonius Block spelade efter mig. Dom var riktigt bra!
Rum nummer 11.
Nästa morgon väntade jag på bussen i Korpoström. Sen satt jag i buss resten av dagen.
Och så fick jag åka mycket färja.
 

Blame it on the moon.

Publicerad 2013-08-09 19:13:07 i Allmänt

Kom just hem från Åbolands skärgård. Det var ganska öde där. Men jag hade i alla fall min allra första egna konsert. På en restaurangterass vid havet. 
Segelbåtar och färjor överallt.

So let me take you out on sea.

Publicerad 2013-08-07 17:43:55 i Allmänt

Imorgon kommer jag att sitta ett antal timmar i buss och sedan lifta med ett band till Korpoström. Känns lite smått galet. Sen så vet jag inte vad som händer, men någon gång på kvällen ska jag spela. Jag vet inte var och för vem. Det får vi väl se.
Såhär ser Korpoström ut på google.
Wish me luck!

Sista lägret.

Publicerad 2013-08-02 09:18:10 i Allmänt

Ska snart börja bege mig till det sista lägret för denna sommar. Sen ska det bli skönt att inte vara på läger på ett tag.
Annars så ska jag spela ganska mycket i augusti, det är ju väldigt trevigt. Först, imorgon ska jag sjunga på ett bröllop och sen nästa vecka ska jag till Korpo och hålla mitt livs första egna konsert. Ska bli jättespännande!
 

Augusti.

Publicerad 2013-08-01 19:53:36 i Allmänt

Sista dagen i juli låg jag i gräset och tittade på svalorna med min 5-åriga kusin. Såna stunder som är värda att minnas. Nu sitter jag och lyssnar på Katie Melua och förundras över hur otroligt vacker hennes musik är. Om det är någon jag vill se live så är det henne. När jag blir stor ska jag bli som Katie Melua.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela