Kära dagbok.

No flowers for me.

Publicerad 2012-11-30 09:54:07 i Allmänt

Inatt drömde jag att jag var tillbaka i växthuset en dag. Och  dagen tog aldrig slut. Och nu vill jag absolut inte tillbaks, jag får ju ångest bara för att jag tänker på all stress och övertid, sjuk nacke och långa jobbiga timmar. Och så slipper jag hata julstjärnor resten av livet.
Så, jag tänker istället ägna den veckan åt att njuta av att alla tenter är skrivna, alla uppgifter inlämnade, hemtenten gjord och helt enkelt bara ta det lugnt. Det är ju inte alla gånger man får 2 veckors extra jullov.

O happy day.

Publicerad 2012-11-28 12:50:52 i Allmänt

Ha. Haha. Jag ska tillbaks till växthuset en vecka. Åh, vad jag ser fram emot det. Nu ska jag försöka plugga. Det går sådär. Försöker muta mig själv med godis.
Synd att vi ska kunna massa tråkiga gubbar också, i musiktenten. Annars hade jag nästan klarat av den. Jag ber om ursäkt för min positiva attityd nuförtiden. Puss.

Beauty.

Publicerad 2012-11-23 11:41:34 i Allmänt

Vilken skön avslutning på veckan. Först ett mycket angenämt Mary-Kay-party hos Janna igår, med handvård och massa hudkrämer och make-up. Brukar inte vara så brydd i sådant men Mary Kay verkar ha bra bakrundsidé, syfte och kvalitet. Och nu är jag ledig. Skönt.

Snart.

Publicerad 2012-11-22 12:03:09 i Allmänt

Ååh! Det är totalt 5 skoldagar kvar till jullovet! Fast då ingår det förstås 2 tenter och andra jobbigheter. Och mitt huvud känns ungefär som vädret där ute.
Så nu längtar jag efter julstämning, snö, ledighet, ljus, hem till Norrnäs, pepparkaksbak, glöggkvällar hemma med familjen, julsånger...

Näj nu.

Publicerad 2012-11-21 12:11:49 i Allmänt

Känns som att jag har legat på soffan och gjort ingenting ända sedan helgen. Så, nu ska vi städa, börja på med lite pluggande, diska, och imorgon ska jag vara barnvakt, och om några timmar ska jag och hälsa på dit. Lite spännande att fara och vara barnvakt åt någon helt random. Men ska bli kul. Sen ikväll ska jag kanske fara och kolla Jönssonligan med några polare. Får se.
En gång var jag och hälsade på till Nillas skola.

Sockerdricka.

Publicerad 2012-11-20 14:22:47 i Allmänt

Jahajaha. För att beskriva mitt liv nu skulle jag väl säga att det måssar på. Med böcker, inlämningsuppgifter, gospelövningar, knäppa föreläsare, gitarrspelande... Och lite bio. Var på Twilight igår. Helt bra film nog. Men föredrar böckerna.
Måssa måssa.

Denna helg.

Publicerad 2012-11-18 19:05:47 i Allmänt

I helgen har jag:
-Sjungit julsånger med fina Evangelicum
-Bowlat, även denna gång lite bak och fram
-Sjungit solo i Rewel Center med kören (roligtroligtroligt!)
-Träffat många trevliga typer
Ja, det var väl det? Vi har i alla fall sjungit mycket. Stilla natt och Dagen är kommen. Och Härlig är jorden. Det har varit en superkul helg och jag ser såå fram emot julmusik i år!
Och här kommer en suddig bowlingbild.
 

Tant.

Publicerad 2012-11-15 21:06:50 i Allmänt

Ikväll har jag varit på mitt livs första "syjuntto" vilket var väldigt trevligt. Vi var alltså några tjejer som träffades för att nu först börja med att planera vad vi riktigt ska göra. Och så skulle vi såklart ha med något att sticka/virka/sy. Som gamla tantor ungefär. Vi fikade och bestämde att vi skulle börja samla in pengar för missionen.
Snart har jag tillräckligt många rutor till en kudde!
Jag tycker det är smått mysigt att göra såna här mormor-sysslor! Både att virka och hela syjuntto grejen.
 

Idag då.

Publicerad 2012-11-15 17:25:25 i Allmänt

Idag har varit en helt vanlig tråkig torsdag.
Jag blev plötsligt sugen på att läsa lite Harry Potter. Kanske ett jullovsprojekt?

-

Publicerad 2012-11-14 14:49:57 i Allmänt

Alltså, vad är det med människor och gym nuförtiden?? Till och med mamma går på gym. Och! När man har varit på gym ska man of course skriva det på facebook så att jag får skuldkänslor över att jag ligger på soffan och dricker te.
Men nog tycker jag om er fast ni går på gym.
 
 

Books, Diagon Alley och Melua.

Publicerad 2012-11-12 20:09:44 i Allmänt

Jaha, här är högen jag släpade hem från biblioteket i eftermiddag. Och så var det förstås några böcker som inte fanns. Så nu måste jag vara uppfinningsrik och hitta på något att göra åt det. Dessutom var det en bok på finska... Något lite kulare är i alla fall att jag kände mig som Harry Potter i Diagongränden, när de handlade skolmaterial för hela året när jag sprang runt med denna hög på bibban. Dethär är nu bara för 2-3 veckor men...
Sen så är det väldigt avslappnande att lyssna på denhe damen (läses med tydlig kaskö-dialekt) om man är uppjagad och stressad och allmänt pluttåt. Att rekommenderas!

Blå måndag.

Publicerad 2012-11-12 15:33:59 i Allmänt

Idag skulle jag helst ha stannat i sängen hela dagen. Det skulle ha varit en bra idé med tanke på hur mycket som har skitit sig idag. Men man är som man är. När jag skulle till skolan så upptäckte jag att jag har bilen på busstationen ännu... Så det blev att cykla. I regnet. Jobbigt. Har nu varit i skolan och gjort en berättar-uppgift, som också var jobbig, och nu ska jag fara till biblioteket och söka typ 10 böcker som vi ska läsa och tenta eller hänvisa till i massa uppgifter. JOBBIGT!
Och när man nu är på gång och klagar så kan jag ju säga att mitt hår är äckligt elektriskt idag. Usch. Och så hann jag inte äta lunch före skolan, så jag fick vara hungrig hela dagen. Min lägenhet är ostädad. Jag håller på att bli förkyld och så har jag huvudvärk.
Hm.
Har ni haft en bra dag?

People.

Publicerad 2012-11-11 20:13:18 i Allmänt

Hej!
Nu har jag tillbringat helgen i Närpes, vilket har varit skönt, som vanligt. Och lite Replot och Nykarleby hann vi också med. Släkten är bäst. Jag har förundrats över hur min 9-åriga (?) kusin är hur proffsig som helst på piano, suttit på golvet i Fila till 2 på natten och lekt och skrattat med finaste människorna, ätit med familjen på Amarillo och lyssnat på farfars historier om när han var liten.
Visste ni att man får en svampbob leksak om man beställer en Happy Meal på McDonalds!
Nu blir det lite Vampire Diaries.

Every song has a story.

Publicerad 2012-11-08 17:23:44 i Allmänt

Alltså, jag har börjat fundera på vad jag ska göra med alla låtar som jag har skrivit. Det börjar bli ganska många. Och det känns ju som lite onödigt att ha massa låtar som ligger och skräpar i en plastficka. Och om jag minns rätt så har jag spelat en för folk. Jo jag är lite blyg... Och så har jag typ en hel hög med låtar som ingen hört och som jag kommer glömma så småningom. Och det är väl lite synd.
 
 

Great.

Publicerad 2012-11-07 13:05:44 i Allmänt

Jahej, nu ska vi lära oss tonernas namn.
Undrar huuur många gånger jag har lärt mig dom hittills!
Jag som trodde vi skulle göra dethär första musiktimmen på BI... 
Eller nä, det trodde jag inte. Men jag saknar det så otroligt mycket.

Långa skoldagar och Skyfall.

Publicerad 2012-11-06 22:40:20 i Allmänt

Var länge i skolan idag också. Man har ju nästan blivit van med att bara ha en eller två föreläsningar om dagen. Och ikväll har jag sett Skyfall. Den var både bra, dålig, överdriven, humoristisk, jobbig, långdragen, klassisk och underhållande. Den mest varierande filmen jag sett på länge alltså. Det jag tyckte var bäst var när det blev lite som i Ensam Hemma filmerna på slutet, när man förberedde sig för skurkarna. Man tog till gamla goda grejjer och skippade alla jobbiga högteknologiska apparater och stora skärmar på väggarna. Början var helt klart dåligast. Och Adele-låten var lite random. 
Nu är jag helt slut och ska sova länge och imorgon är enda ämnet vi har MUSIK!

What a day.

Publicerad 2012-11-05 20:17:00 i Allmänt

Jaa, det var länge sen man var i skolan från halv 9 till fem... Eller dethär var nog första gången. Jobbigt, men ändå på ett bra sätt tror jag. Och mycket har man hunnit med, bl.a. sett nya Campuset som barnträdgårdslärarutbildningen ska flytta till efter jul. Nytt, men lite fula rör i taket dock. Haft massa föreläsningar också och haft grupparbete. 
Sen hann jag slänga i mig lite pizza, hemlagad obs obs!, blogga om mopsar, och så cyklade jag iväg på körövning. Gospel är så grymt skön musik.
Här kommer ett julklappstips för alla som tänkt köpa julklappar åt mig:
Kylskåpsmagneter!
Gör som Simone och köp en fin med mopsar, eller 50-tals-grejs, eller bara något annat knäppt som påminner om mig. Min kylskåpsdörr ska vara full av magneter! 

Detdär med alkohol.

Publicerad 2012-11-04 12:07:06 i Allmänt

Nu tänker jag göra ett lååångt inlägg om alkohol. För att jag tycker att jag vill få ut mina tankar och så tycker jag att det är värt att diskutera. För det är så svårt att veta med alkohol. Som kristen funderar jag mycket på vad som är okej och inte okej, rätt eller fel.
Såhär såg jag förresten ut igårkväll!
Sandra och jag.
Jag tror bestämt att det är motivet som är viktigt, varför dricker man? För att bli jättefull, slåss och slockna i ett dike, eller för att, jaa, vad? Eller för att det blir mera avslappnat och lättare att umgås? Mängden spelar också roll. En sak har jag i alla fall på klart. Ett glas vin till maten är helt okej. Då är drycken lyxig och fin.
Men när det blir "smutsigt" och oräidit så är jag inte med längre.
Men.
Var går gränsen??
Det är det svåraste tycker jag. Är det fel att köpa en alkoholhaltig drink om man är ute med vännerna?  I alla fall jag, och jag slår vad om att några fler, har känt av grupptrycket. En drink kan väl inte göra så mycket?
Titta vad söt panda!
Men då är det detdär med vad folk tycker och tänker om en. Rykten och sånt. "Jaha, nu har han/hon varit ut och festat, vilken dålig kristen han/hon är!" Jag har kommit på mig själv med att tänka så. Men jag tycker att det är så otroligt viktigt att inte döma! Jag är så emot att dela in kristna i bra och dåliga!! Vi är alla "dåliga" och Jesus dog för precis alla.
En orsak till att inte dricka är att om man gör det kanske någon annan tänker att då kan väl jag också göra det. Men jag uppmanar er att innan ni gör något dumt, ta en riktig funderare först.
Bibeln.
denhär sidan står det att det inte är förbjudet att dricka alkohol enligt Bibeln, men däremot uppmuntras kristna att avstå. Fylleri och beroende är däremot inte accepterat. 
"Men akta er för att berusa er och dricka er fulla" (Luk 21:34) Detta säger Jesus när han talar om Människosonens återkomst, och menar att vi ska vara beredda när han kommer tillbaka, och då kan man inte vara full typ? På ett annat ställe står det "Låt oss leva värdigt... inte i utsvävningar och fylleri" (Rom 13:13)
Här finns också lite skrivet, lite bibelställen och sånt.
Som ni märker har jag mycket tankar och funderingar om detta. Har ni åsikter, skriver jag bara bullshit, eller vad tycker ni?
Jag tänker i alla fall försöka hålla mig till Bibeln, "Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig" (Ps. 119:105).
Det var dagens korta filosofieringar! 
Hade gött. :)

Saturday night.

Publicerad 2012-11-03 17:17:06 i Allmänt

Ska börja packa ihop lite grejjer och fara iväg till Sandra där vi ska spöka ut oss inför kvällen.
Hoppas alla får en fin lördagkväll! Jag ska försöka dansa med klackaskor och inte smeta ut läppstiftet alltför mycket. Nya utmaningar alla dagar. 

Inspiration.

Publicerad 2012-11-02 18:28:19 i Allmänt

Det blev bara en utklädningsgrej i alla fall. Imorgon. Something like this. Och så ska man ju helst vara lite läskig också, men vi får väl se vad jag hittar på.
'
 
 
 

På varsin sida av vägen som en främling för varann.

Publicerad 2012-11-02 13:36:57 i Allmänt

Idag har jag ätit nudlar för första gången i mitt hittills 2 månader och en vecka långa studieliv. Nu är det en månad och några dagar kvar till jullovet, och sen är det 5 månader till sommarlovet...
Fast i vår ska man hinna med mycket också, dethär till exempel. Längtar redan.
Och nu. Ska jag plugga.

November.

Publicerad 2012-11-01 10:27:40 i Allmänt

Kan härmed intyga att julmustsäsongen har inletts.
Och sådär annars så är jag rätt så ledig i några dagar, men har massa skoluppgifter att göra. Sen så har jag tänkt färga håret och fara på 2 klä-ut-sig-grejer. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela