Kära dagbok.

Natt.

Publicerad 2013-06-26 23:56:08 i Allmänt

Kände för en nattpromenad.
Med myggorna.
Snart kommer åskvädret.
 
 

And summer dreams in light.

Publicerad 2013-06-26 10:00:52 i Allmänt

Nu var det ett tag sedan jag skrev här igen. Har hänt ganska mycket sedan sist. Har jobbat, firat midsommar (på jobb), varit i Pörkenäs och träffat massa folk och sjungit med Sarah Kelly, besökt  min fina lägenhet i Jakobstad.
Jag tror att Sarah Kelly är lite jättebra.
Igår kom jag hem från en kryssning till Tallin. Tallin är vackert, gamla stan. Och en liten pojke som spelade en sorgsen melodi på fiol i ett gatuhörn. Jag kunde ha stått och lyssnat hur länge som helst.

Flummigt.

Publicerad 2013-06-16 17:28:42 i Allmänt

Satt och kollade på gamla blogginlägg och plötsligt började jag längta till hösten. Och då absolut inte för att skolan börjar och sånt (usch!), men själva hösten. Färgerna, stickatröjor, orange och brunt, kängor, halsduk. Men joo, lite fel känns det när det nu är sommar. Sommar och ingen sol och bara kallt och blåsigt. Det är kanske därför jag vill ha höst. För att det inte känns som sommar på riktigt. Kanske snart.
In search of Love | via Tumblr
Och jag vill hitta tillbaka till inspiration. Till tid för att vara kreativ, vara spontan. Ibland vill jag bara komma på en dålig ursäkt, för att komma bort från måsten och krav. Men jag är ju inte sån. Men det är lite så jag vill vara. Kanske. Ta vara på tiden, göra det bästa av livet. Göra nya saker. Känna att man inte bara flyter med och ser vad som händer. 
Stanna tiden. Känna efter. Andas. Fundera på hur man egentligen vill vara för att känna att livet levs fullt ut. Varför inte. Denna dagen, denna stund, kommer aldrig tillbaka. Det är inte roligt att bara leva på halvlåga. Men det behövs ibland också. Men när man vill leva fullt ut, då ska man ta sig tid att hitta sitt sätt att göra det.
 

Och bäckens porl bland vide.

Publicerad 2013-06-16 12:00:36 i Allmänt

Okej, nu kan jag pusta ut lite. Har inte hunnit med det på ett tag. Igår var jag på konfirmation. I morse var jag på konfirmation. Fint, tråkigt, festligt. 
Skolparken.

I'm tired now, don't be mean.

Publicerad 2013-06-14 15:03:47 i Allmänt

Länge sen sist! Jag har haft massor att göra, men det känns som att jag inte gjort tillräckligt. Jag kommer på mig själv med att längta till "sen", men jag har för mig att det "sen" man väntar på aldrig kommer.
Solen. Vasa.

Sockerdricka.

Publicerad 2013-06-09 17:23:53 i Allmänt

Nu ska jag börja packa för skribaläger. Känner mig inte så jätte taggad. Jag vill ha glass. Och solen. Läsa en bra bok i solen. Vi har ingen glass. Jag packar väl sen. Och så ska vi öva drama. Men jag är trött.

Blommiga dagar.

Publicerad 2013-06-07 12:05:53 i Allmänt

Jag har alltid tänkt att jag inte har någon unik udda hobby. Musik, hmm jaa, men alla andra tycker ju om det också. Känns inte så jätte speciellt. Men jag har ju visst en! Det är väl inte så många som älskar att plocka och pressa blommor och göra fina kort. Jag gör.
Idag har jag pressat nya blommor. Fast jag har massor från förr. Men vad gör det. Det är roligt. Smörblomma, teveronica, cyrén, hundfloka, förgätmigej, rhododendron, random blommor från blomrabatten. Skulle också vilja ha skogsstjärna, skogsviol och harsyra. Och liljekonvalj.

En dag i Jakobstad.

Publicerad 2013-06-03 22:18:23 i Allmänt

En av de sista dagarna i Jakobstad skulle vi grilla.
Grillen var dock lite för trög så det blev att ta fram stekpannan istället.
Gott, så gott.
Glass och jordgubbar till efterätt. Mums.
Och sen satt vi och njöt av solen, en av de där första varma dagarna.

Fina ögonblick.

Publicerad 2013-06-02 16:51:26 i Allmänt

Det är så varmt att det är för varmt att sitta och sola. Så mamma och jag cyklade till stranden. Skogsvägen till stranden. Varmt vatten. Varm sol. Varmt.
En dag kom Karolina hit, vi körde till havet och satt på stenarna och pratade. Jag hittade en doftgran till min bil. 
Årets första Lupin sågs idag på cykelturen.
Igår var en fin dag. Jag for runt till några studenter och nyutexaminerade. Festligt. Sen jobbade jag några timmar, riktigt kul, och sen tillbringades kvällen på Elina och Simones villa. Bra människor, myggor, åska, mat, bastubad och kallt vatten.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela