Kära dagbok.

En elefant balanserade.

Publicerad 2014-01-31 17:17:46 i Allmänt

Balans, allt handlar om balans. Jag har tänkt mycket på att inte ta på mig för många uppgifter på sistone. Och jag tycker det är så svårt att säga nej. Som att jag inte ställer upp för andra och är självisk och inte bryr mig. Men jag bryr mig visst. Jag har bara börjat tänka på att jag ska bry mig om mig själv också. Hur mycket jag egentligen orkar med. Så jag har försökt tacka nej ibland. Ändå sitter jag många gånger med alltför mycket att tänka på och för många saker att hålla reda på. Hur blir det alltid så?
 
Och när man säger nej till något måste man ju självklart ha en vettig, jättebra och godtagbar ursäkt. Hur svårt kan det vara att bara säga "Nej det vill jag inte." Punkt. Man går alltid runt på något vis. "Jag vet inte, jag ska fundera på saken, om nu ingen annan riktigt vill, jaa men kanske..." Då man alltid ska vara alla andra till lags. Mera själviskhet åt folket! Näänå det var väl inte så jag menade. Men jag ska nog öva på att säga ett klart och tydligt nej nästa gång jag inte vill ställa upp på något.
la prima vista | via Tumblr
Jag tror att man måste ta det lugnt också för att orka göra saker. Och för att orka göra saker fullt ut. Om man har för mycket att tänka på blir allt lite slarvigt och halvhjärtat. Om man dessutom stressar upp sig för minsta lilla uppgift och måste göra allt så bra som det bara går så blir det bara jobbigt.
 
Så, jag har två saker att bli bättre på. Lära mig att säga nej utan att få dåligt samvete. Och försöka att inte ta allting så allvarligt, allt måste inte gå galant. Sen är det ju inte så bra att bara ligga på soffan och lata sig heller. Passligt. Lagom. Tillräckligt. Balans.
 
Och lite Elvis.

Litteraturvetenskap nästa!

Publicerad 2014-01-29 20:02:50 i Allmänt

Har ikväll lärt min bror hur man skriver textkompetens. Det var roligt. Jag ska nog bli moddelärare. Men sen kom jag på hur mycket man antagligen måste läsa innan man kan bli något sånt. Så det får vara.
Books

What do you want.

Publicerad 2014-01-27 19:00:27 i Allmänt

Jag har alltid haft svårt att vet vad jag vill. Vad jag vill studera, göra, jobba med, satsa på och sånt. Det är mycket enklare att veta vad man inte vill... Men nu vet jag en sak som jag verkligen vill göra. Jag vill spela in så många av mina låtar som det bara går. Liksom, för att dom ska finnas, inte bara i mitt huvud och som oförståeligt klotter på ett papper. Tänk vad roligt om man skulle ha massa egna låtar inspelade sen när man blir gammal.
ibanez | Tumblr

Time.

Publicerad 2014-01-20 18:50:37 i Allmänt

Hej. Idag har jag som alla andra dagar de senaste veckorna jobbat på dagis. Det går helt bra, fast jag tycker inte om att vara ny på ett ställe och inte veta saker. Men det kan man inte göra så mycket åt. Bara vara där tills man kan. När jag kom hem var jag helt slut, fick god mat som pappa lagat och sen satte jag mig framför brasan och läste. Sen gick jag på promenad med mamma. Fina stjärnor ikväll.
Alla ser ju samma stjärnor i alla fall.

As the sea.

Publicerad 2014-01-19 19:29:09 i Allmänt

Vinterväder. Det är så fint där ute så om man inte skulle förfrysa när man gick ut skulle jag vara ute hela tiden. Dock tycker jag mindre om bilar som krånglar i kylan. Men det kanske man får ta. Lite charmigt är det väl att bogsera hem en bil som inte startar när det är minus 25. Jo, det gör nog inte så mycket.

Minus tjugo.

Publicerad 2014-01-18 11:13:02 i Allmänt

Det känns som att det går lite trögt med den här bloggen nu, men snart ska jag ju starta en ny blogg där jag ska skriva om Texasresan. Någon som vill hjälpa mig med en header?
Annars tycker jag att folk ska ta och titta på träden där ute, det är så fint.

Work.

Publicerad 2014-01-15 20:22:40 i Allmänt

Jobbajobbajobba. Det är väl det jag gör nuförtiden. Sen är jag helt slut hela kvällen och orkar inte göra så mycket annat än se på tv eller läsa någon bra bok. Ser fram emot helgen när jag få sovmorgon!
I want to sleep forever

1971.

Publicerad 2014-01-09 19:09:24 i Allmänt

Ska på 70-talsmaskerad i helgen. Borde införskaffa orange läppstift.
 

Work.

Publicerad 2014-01-07 18:16:40 i Allmänt

Untitled
2014. Ett helt år utan skola. Känns ju hur skönt som helst! Idag började jag jobba på dagis, ska nog bli bra det. Och tänk, jag är ledig alla kvällar i veckan, när hände det senast? Hösten har nog varit ganska stressig måste jag säga. Hur har jag egentligen orkat med allt?? Och om två månader är jag i Texas, va gälit!

60.

Publicerad 2014-01-04 15:58:22 i Allmänt

Nu har jag städat klart bland alla papper som legat och skräpat! Fint så. Klädskrubben blir nästa projekt.
Och städning är ju det bästa man kan skriva om på bloggen... Ehm.
Idag bjöd pappa på världens godaste lunch. Han stod i köket och fixade från 10 på morgonen. Vad man blir bortskämd här hemma. Vi fick till och med efterrätt. Ska nog bli bra att bo här i vinter i alla fall. Lite LCHF och kållådor, broccolisoppa och nässelte får man kanske stå ut med. Kanske jag till och med ska läsa någon träningstidning som någon lämnat framme. Sen kommer jag väl att bli ett lev-hälsosamt-freak jag också. Ska göra mitt bästa för att undvika det!
I'm lazy and I know it

Städa.

Publicerad 2014-01-03 23:09:24 i Allmänt

Tyckte att jag borde skriva något här så att jag inte helt glömmer bort bloggen. Nuförtiden känns det som att jullovet har varit långt och bra och jag har varit duktig på att lata mig. Nu tycker jag dock att det är dags att börja göra något också. Så idag har jag sorterat papper nästan hela dagen. Grävt i lådor och slängt skräp.
It's just the truth
Känns också som att jag borde ut och röra på mig mera. Haha, lycka till med det bara...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela