Kära dagbok.

Old piano.

Publicerad 2013-12-27 23:08:50 i Allmänt

Idag fyller min bror 23, grattis, grattis. Han läser inte min blogg. Idag har jag pluggat. Klart. Helt färdigt, nu är det slut på skoluppgifter. Så skönt. Och så har jag spelat piano också. Vårt ostämda piano. Men vad gör det.
photography | Tumblr
Tänk om man skulle hitta ett riktigt gammalt piano någonstans.

About music.

Publicerad 2013-12-26 20:23:16 i Allmänt

Här kommer en liten radirams om musik och allt jag funderar på.
 
Har sjungit på en massa tillfällen i december, och jag kan bli så irriterad på mig själv och alltihop. Som att jag undrar om folk verkligen orkar lyssna på mig och mina dumma låtar. Och så börjar man känna sig som en skrytmåns när man ska spela egna låtar hela tiden, nu ska man visa upp hur duktig man är som har skrivit en egen låt, ja wow vad häftigt... Men det är ju inte det som är grejen. Helst av allt skulle jag vilja ha ett band i ett skitigt garage där vi skulle spela och ingen skulle behöva lyssna eller bry sig. Bara spela. För att det är så arma roligt. Det blir så fel ibland när det känns som att man ska försöka vara duktig och visa upp och vara så himla bra. Jag orkar inte.
 
Och så är det också det här artistprojektet jag är med i. Ett gäng i Åbo som tränar på att marknadsföra och boka artister. Det är via dom jag har en facebook-sida som singer- songwriter. Jag tycker egentligen inte om det, jag är ju inte någon artist heller. Och så går jag bara runt och tänker vad nu folk ska tycka om det här, tror hon att hon är något eller? Och dom fixar hemsidor hit och marknadsföring dit och jag är bara en stackars fjant som tycker om att skriva låtar. Jag vill inte bli känd. Jag kan till och med tycka att det är jobbigt när folk i Närpes säger att jag sjöng bra i kyrkan i förrgår eller så. Å andra sidan är det som att man blir beroende av responsen, man måste få höra att någon tyckte att man sjöng fint, och jag kan bli lite rädd för mig själv när jag känner så. Beröm får aldrig bli det viktigaste.
 
Men jag kan inte tänka mig att sluta skriva låtar, då skulle jag typ spricka... Och nu vet folk att jag skriver så då vill de höra. Eller..? Ska jag då börja tacka nej när någon frågar om jag vill sjunga på någon tillställning? För jag tycker ju om att sjunga. Det är nog det bästa som finns. Fast egentligen tycker jag allra mest om att öva och bara spela när ingen hör på, att sjunga inför folk är alltid lite av en pina. Man blir nervös och det går dåligt ibland och man får prestationsångest, blääh!
 
Om 69 dagar är jag i en annan världsdel där jag då ska låås va tåff och gå en låtskrivarskola. Jag har lite blandade känslor inför det nu. Det känns som att folk gör det till en alltför stor grej, "nu kommer du nog att bli världsberömd och lallalaaa...". Nej, jag vill inte. Jag vill bara göra det jag älskar och så är det bra med det. Ibland undrar jag varför jag alls ska fara dit. Liksom, varför jag? Vad ska jag dit och göra, kommer jag ens att få något gjort där? Den som lever får se. Som moffa brukar säga.
 
Ja det blev ett långt inlägg, eh. Här kommer en låt av Katie Melua.
:)
 

Jul, jul, strålande jul.

Publicerad 2013-12-26 14:04:56 i Allmänt

Vad skönt det är med jullov. Hade en fin julafton med familjen på Replot som vanligt. Fina människor det där alltså. Igår kväll var det Sång i julnatten på Salem, det var också riktigt fint. Det bästa med att ha lov är att man kan glömma vad klockan är, bara vara. Så det blev en sen kväll med fina vänner igår.
Här kommer en bild på julbordet innan vi högg in på maten på julafton.
Stal bilden från mosters blogg.

Julstök.

Publicerad 2013-12-21 19:09:00 i Allmänt

När det är jullov har man tid att använda sina hantverkarskills!
Måla måla!
Och skriva God Jul. Tycker det blev rätt bra! Ska använda dom som "namnlappar" på julklapparna.
Höll på hela eftermiddagen med dessa, ganska onödigt och tidskrävande men ack så roligt.

Blue.

Publicerad 2013-12-20 22:52:05 i Allmänt

Då var man inte Jakobstadsbo längre då, det känns lite konstigt. Både skönt och sorgligt på samma gång. Har ändå bott där i 1 ½ år nu, så det kändes konstigt att lämna lägenheten och alltihopa. Allt har sin tid, nu ser jag fram emot vintern i Närpes och sen våren i Texas. Men först jullov!
 

So what are you afraid of.

Publicerad 2013-12-16 18:38:00 i Allmänt

Att man inte lär sig att säga ifrån, ta det lugnt och bara inte ha fullt upp hela tiden!! Den här veckan har jag då lovat att hoppa in på Supermarket igen, det är väl helt okej egentligen. Det är bara det att det är sista veckan i Jakobstad, jag jobbar åtminstone två kvällar som stödperson ännu, ska på sista ungdomssamlingen, kanske på bio med några vänner och på torsdag åker alla mina saker till Närpes! Äääh!
Ser fram emot lördag, då borde jag vara hem-hemma och baka pepparkakor eller nåt!

Glad.

Publicerad 2013-12-15 19:33:10 i Allmänt

Vad denna helg har gått fort. Har sjungit mycket. Skrattat mycket. Lett mycket. En bra helg alltså.
Bild från Evangelicums facebooksida.
 

Sista veckan.

Publicerad 2013-12-13 16:41:49 i Allmänt

Imorgon blir det julstämning hoppas jag. För då är det dags för Julmusik med Evangelicum. Och Julfest. Kommer bli kul.
Har packat ihop lite mera grejor i lägenheten idag, tagit ner alla fina saker från väggarna och rensat bokhyllan. Börjar bli tomt här. Och så har jag lyssnat på First Aid Kit hela dagen.

Tolfte.

Publicerad 2013-12-12 15:07:49 i Allmänt

Såhär såg jag ut innan jag cyklade iväg till skolan för sista gången på ett bra tag.
Sen skrev jag nog det längsta svaret i en tent jag någonsin har skrivit. Avslutade sedan detta årets universitetsstudier med att debutera i att bli underkänd. I finska hörförståelse. Första gången i historien. Känns ju lite speciellt. Men det skiter vi i nu, för nu ska jag inte till skolan på ett helt år. Wohoo! Känns så arma skönt.
 
Ikväll ska vi ut och äta god mat med tjejerna och fira att vi fått jullov och också som avskedsmiddag. Kommer sakna dom alltså!
Och hela klassen!
 

Tror att onsdagar är bra dagar.

Publicerad 2013-12-11 18:25:01 i Allmänt

Jaha hörni. Ska nu ta och samla alla mina pluggarkrafter för imorgon är SISTA DAGEN I SKOLAN PÅ 1 ÅR!! Och då har vi ju tent såklart. Men det ska nog gå bra. Eller dåligt. Vem bryr sig...
BECAUSE OF YOU | via Tumblr

Pluggheeest.

Publicerad 2013-12-10 14:06:06 i Allmänt

Usch vad tråkigt det är idag. Har suttit och läst hela dagen och kommer fortsätta med det fram tills ikväll då jag ska på ungdomssamling. Har lagat mat och spelat synt och gitarr också. Och så äter jag mandarin. Och gammal choklad.
 
Jag är förvånad över hur bra det går att läsa idag, jag har varit så rastlös och yr på senaste tid så det har gått ganska dåligt att plugga. Men nu har jag läst massor. Dock återstår ännu mera teorier och massor att läsa innan jag är klar. Suck.
Books | via Tumblr
Jomen, nämen, förlåt för tråkigt läsa-på-tent-inlägg.
 

So be mine.

Publicerad 2013-12-09 14:09:11 i Allmänt

Jahapp, tillbaka till verkligheten och 200 sidor att läsa om spädbarnets emotionella utveckling. Dessvärre tycker jag väldigt mycket mera om att spela gitarr än att läsa så det går lite sådär. Hade en väldigt fin helg i Vasa med julsånger, fyrverkeri på julmarknaden, filmkväll hos Heidi och Elvira, mera julsånger och trevligt bussällskap.
 
Har insett att jag kommer sakna livet i Jakobstad när jag flyttar härifrån. Jacob Gospel, ungdomssamlingarna på Station 1, golvet i min lägenhet, som ser ut typ såhär:
Klasskompisarna, musikhuset, stödpersonsjobbet.
Hm. Men sånt är livet.
Nu ska jag pluggapluggaplugga!

Heja Finland.

Publicerad 2013-12-06 10:48:59 i Allmänt

Sitter i Jakobstad och ser på när snön vräker ner. Väntar på imorgon då jag får bege mig till Vasa och öva inför Julmusik med kören. Idag är det då tänkt att jag ska läsa på tent. Suck.
Sen ska jag väl gå ut och gå och njuta av det finländska decembervädret.
Ha en fin självständighetsdag!
 

4.12.

Publicerad 2013-12-04 21:38:49 i Allmänt

Bra saker med denna dag:
1. KAJ:s julkalender.
2. Det var roligt att jobba ikväll.
3. Bonde söker fru är typ veckans höjdpunkt.
 
Ny grej på min julklappslista:
Afrikas stjärna.
(Och tänk att Afrikas Stjärna är ett finskt påhitt från 1951! Lite räidigt tycker jag.)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela